De kunstenaar Charlie Adam is gevestigd en staat goed aangeschreven in de streek rond Chamonix, nabij het meer van Genève en in de buurt van Annecy.

Hij is gepassioneerd door bergen en wintersport, architectuur en stripverhalen, illustraties en oude affiches van het midden van de twintigste eeuw tot de jaren '80.... en zo resulteerde een samenloop van factoren in de beginjaren van onze eeuw tot het ontstaan van de reeks "Alp Chic" als ontmoeting van humor en de schoonheid van oude spullen.

Charlie streeft – ook al is de door hem gebezigde techniek die van tekenen met de computer – naar het reproduceren van een retro-gevoel in de beelden die hij creëert om de geest en de warmte op te roepen van oude. illustraties die hem inspireren.

De samenwerking met Anthogyr verliep dus volledig natuurlijk voor de kunstenaar die zo aan zijn streek is gehecht. en de wil bestond om de plaatselijke geschiedenis van de onderneming te combineren met zijn reputatie op gebied van hoogtechnologische industrie, om met een vleugje lichtheid en humor zijn 70ste verjaardag te kunnen vieren.

En wat is er representatiever in het land van de Mont-Blanc dan een patiënt/skiër die met de glimlach van de kampioen bij de tandarts komt!

De opzettelijke "vintage"-uitstraling van de kleding van de personages is een knipoog naar de wereld van Charlie Adam en naar de leeftijd van de onderneming die sinds 1947 actief is.

Affiche "70 Jaar Anthogyr" in de showroom van de zetel in Sallanches.